Tegemoetkoming voor Oldenzaalse sportverenigingen

Volle kantine van ZVV De Esch
Volle kantine van ZVV De Esch
Foto: Mark Mensink

Veel organisaties in Oldenzaal zijn hard getroffen door de coronamaatregelen, zoals alle sportaccommodaties die vanaf 15 maart 2020 gesloten waren.

Naast de sociaal-maatschappelijke effecten hiervan heeft dit ook financiƫle gevolgen voor de diverse sportverenigingen. Het college van B&W heeft besloten om
de verenigingen te ondersteunen, omdat zij van groot belang zijn voor de Oldenzaalse samenleving.

Voor veel sportverenigingen is de huur de grootste kostenpost op de begroting. Voor de maanden maart, april en mei zijn er vanuit de gemeente geen huurfacturen gestuurd voor het gebruik van gemeentelijke binnen- en buitensportaccommodaties. Hierbij valt onder meer te denken aan de verenigingen voor badminton, handbal, volleybal, zaalvoetbal, hockey en voetbal.

Tot nu toe was er nog sprake van uitstel van huurbetaling en niet van afstel. Het college heeft nu besloten om de huursom aan de sportverenigingen van 1 maart tot 1 juni 2020 kwijt te schelden.

Voor Oldenzaal gaat dit in totaal om een bedrag van ongeveer 70.000 euro. Met deze kwijtschelding hoopt de gemeente sportverenigingen enige verlichting te kunnen bieden in deze onzekere periode.

Landelijke regeling

Vanaf 15 september 2020 wordt de regeling Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS) door het ministerie geopend. Gemeenten kunnen een aanvraag indienen voor compensatie van de gemaakte kosten als gevolg van de huur-kwijtschelding. Het college heeft besloten een aanvraag in te dienen. In de loop van 2021 wordt duidelijk welke compensatie toegekend wordt.

In totaal is er vanuit het Rijk 89,5 miljoen euro voor alle aanvragers beschikbaar gesteld.

Dossier: Coronavirus
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen