‘Geen problemen tijdens eerste judotoernooi in coronatijd’

Zondag is de eerste judowedstrijd bij Hantei in Oldenzaal georganiseerd sinds het begin van de coronaperiode.

Tijdens het toernooi werden de richtlijnen van Judobond Nederland en RIVM gehanteerd. Hierdoor mocht er onder meer geen publiek aanwezig mocht zijn, werd de anderhalf meter afstand buiten de mat gerespecteerd, waren er een minimaal aantal vrijwilligers aanwezig en bleef de kantine gesloten.

Vaantjes

Het zogeheten Vanentoernooi heeft tot doel om de jonge judoka’s tot 13 jaar binnen de vereniging te laten wennen aan wedstrijdjudo. De judoka’s judoën in hun eigen leeftijds- en gewichtsklasse. Normaliter wordt het toernooi drie keer per jaar gehouden. Door deel te nemen en vooral te winnen kunnen er punten gehaald worden. Elke behaalde 100 punten levert een nieuw vaantje op in oplopende kleuren, net als de judobanden. Bij het behalen van de 800 punten ontvangt de judoka het befaamde beeldje en wordt opgenomen in de eregalerij. Sinds 1998 bereikten dit 26 judoka’s dit.

Tijdens het Herfstvanentoernooi werden diverse vaantjes behaald en iedereen kreeg een welverdiende mooie medaille. Tim Wegdam heeft zelfs de magische 800 punten behaald en kreeg het beeldje uitgereikt. “Tevreden ging iedereen naar huis. En mooi om te constateren dat een dergelijke wedstrijd door een goede voorbereiding ook in de ‘coronatijd’ gehouden kan worden”, zo laat de organisatie weten.

Dossier: Coronavirus
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen