Tennisclub ruilt meer gravelbanen in voor kunstgras met zand

Foto: CC0

Voor de renovatie van baan negen t/m twaalf bij Quick Tennis & Padel aan de Oude Almeloseweg, wat met zand ingestrooide kunstgrasbanen zijn, was reeds een gemeentelijke subsidie beschikbaar gesteld.

Stichting Tenniscentrum Oldenzaal heeft echter onlangs bij de gemeente aangegeven het krediet liever in te zetten voor de renovatie van de aanwezige zeven gravelbanen.

Deze banen geven in de winterperiode veel overlast op het sportpark door het rond stuivende gravel. In de zomer worden deze glad bij intensief gebruik, ook wordt de belijning op diverse plekken los gespeeld, waardoor het risico op blessures toeneemt.

Quick Tennis wil daarom ook de zeven nog aanwezige gravelbanen omvormen tot soortgelijke kunstgrasvelden als de overige. Deze hebben minder onderhoud nodig en geven ook geen overlast in de winterperiode. Tevens is het beregenen van de banen overbodig, een plezierige bijkomstigheid gelet op de afgelopen drie droge zomers.

Om de renovatie van zeven in plaats van vier banen mogelijk te maken zal de beheerstichting bovendien nog een lening van 75.000 euro aangaan bij een externe kredietverlener.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen