Bewoners mogen Stakenkamplaan zelf inrichten

Stakenkamplaan
Stakenkamplaan
Foto: Google Maps

Het asfalt in de Stakenkamplaan in Zuid-Berghuizen is toe aan onderhoud.

Ook moeten diverse huisaansluitingen van het riool vervangen worden en er is de wens om de straat definitief duurzaam verkeersveilig in te richten. De gemeente kiest er dan ook voor om de straat grondig te herinrichten.

Eigen inbreng

De straten in de buurt zijn ingericht als 30 km-zone en de Stakenkamplaan is de laatste straat die er nog niet zo uitziet. De gemeente wil graag samen met de bewoners de precieze inrichting van de straat bepalen. Zodra het budget door de gemeenteraad beschikbaar is gesteld wordt gestart met de voorbereidingen.

Bij de herinrichting van de straat ontstaat de mogelijkheid om de openbare verlichting aan te passen en te verduurzamen. Ook kunnen klimaat adaptieve maatregelen toegepast worden, door bijvoorbeeld het regenwater af te koppelen en de groenstructuur te verbeteren. Bij de herinrichting van de Stakenkamplaan wordt het asfalt vervangen voor klinkers.

Planning en participatie

Het college vraagt de gemeenteraad om voor dit project 212.500 euro beschikbaar te stellen. Nadat de raad het geld beschikbaar heeft gesteld kunnen de voorbereidingen voor de uitvoering worden gestart. De bewoners van de straat zullen op dat moment uitgenodigd worden om mee te denken over de inrichting.

De verwachting is dat er begin 2020 wordt gestart met de werkzaamheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen