Aankoop winkelpand brengt groener Singelpark dichterbij

Foto: Google Maps

Van het Singelpark weer een écht park maken, met meer groen en meer water: dat is de wens van de gemeente Oldenzaal.

Om dat doel te bereiken heeft het college besloten om de raad te vragen om mogelijk maken de unieke kans die zich in het Singelpark nu voordoet te benutten. Het voormalige Topsport-pand (Deurningerstraat 39) staat midden in het park en belemmert daarmee de ontwikkeling van het toekomstige, groenere Singelpark.

B&W is van zins dit pand aan te kopen en de locatie te herontwikkelen en te exploiteren, op een manier die past bij het Singelpark. Het college vraagt de raad om een krediet van 1.400.000 euro voor aankoop van het pand en bijkomende kosten.

Toekomst

Welke functie de locatie krijgt, moet nog duidelijk worden. Wel is het idee om de huidige bebouwing weg te halen. Okra, het bureau dat werkt aan de ontwerpen voor het Singelpark, ziet voldoende mogelijkheden voor een functie die past bij het Singelpark. Momenteel werken zij de ontwerpen uit en ze nemen de invulling van deze locatie daarin mee. Het schetsontwerp wordt dit najaar verwacht.

De gemeente gaat niet het hele park in één keer opknappen. Het park zal de komende jaren stuk voor stuk aangepakt worden. De bedoeling is om te behouden wat al mooi is (kunst, groen). En wat ook blijft, is het stadse karakter van Singelpark met wandelroutes naar de stad en parkeerplaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen