Familie Drees hengelt naar een schoner Oldenzaal

Elke dinsdag is het vaste prik voor de familie Drees: Diane, Jurrie en hun 11-jarige dochter Ymke trekken er samen op uit om afval op te ruimen in en rondom de vijvers van Oldenzaal.

Met afvalgrijpers, handschoenen en vuilniszak gaan ze op pad. “We vinden het belangrijk om zorg te dragen voor mens, milieu en dier. En dat doen wij graag op deze manier”, zegt Diane. De familieleden zijn enthousiaste vissers en lid van de Oldenzaalse Hengelsportvereniging. Deze hobby inspireert hen om regelmatig afval op te ruimen. Niet alleen op hun vaste dinsdag, maar ook als ze gaan vissen. Jurrie gaat zelfs regelmatig met een waadpak het water in. Afval dat schadelijk kan zijn voor de vissen, schept hij eruit. Zoals hij zelf zegt: “Het is een kleine moeite die een groot verschil kan maken.”

VANG5

Ze zijn enthousiast over hun inspanningen en willen vooral de jeugd aanmoedigen om te doen. Ruim het op, ook al pak je maar 5 stukken afval om je heen, is hun advies. Simpel en effectief.

De familie is dan ook zeer te spreken over het project VANG5. Dit initiatief van Sportvisserij Nederland en Nederland Schoon) stimuleert hengelaars om bij elke vispartij minimaal vijf stuks afval op te ruimen rondom hun visstek. “Meer mag natuurlijk altijd,” vult Jurrie aan. Met hun wekelijkse inzet en enthousiaste deelname aan VANG5, hoopt de familie Drees een voorbeeld te stellen en zoveel mogelijk mensen te inspireren om mee te helpen aan een schoner en gezonder milieu.

Doe mee!

Net als de familie Drees een steentje bijdragen aan een schonere stad? Bij de gemeente Oldenzaal is hiervoor materiaal te lenen. Er zijn onder meer afvalgrijpers, handschoenen en veiligheidsvestjes. Of je nu afval wilt rapen in de wijk, parken of natuurgebieden, de gemeente helpt om goed uitgerust op pad te gaan.

Voor meer informatie: https://www.oldenzaal.nl/afvalprikkers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen