Shop&Go parkeerplaatsen in Oldenzaal: eerste half uur gratis parkeren

Foto: Gemeente Oldenzaal

Vandaag zijn door wethouder Evelien Zinkweg samen met de Stadsnoabers de zogenaamde Shop&Go parkeerplaatsen officieel geopend.

Wie even snel met de auto naar de binnenstad wil, hoeft vanaf nu op 5 verschillende locaties in de stad het eerste halfuur geen parkeergeld te betalen. Per locatie zijn er twee Shop&Go parkeerplaatsen.

In totaal gaat het dus om 10 Shop&Go parkeerplaatsen. Deze zijn op de volgende 5 plekken te vinden: Ganzenmarkt, hoek Steenstraat-Westwal, hoek Deurningerstraat-Vestingstraat, hoek Vestingstraat-Nagelstraat, hoek Oostwal-Bisschopstraat.

Parkeerschijf verplicht

De Shop&Go parkeerplaatsen zijn herkenbaar door een bord met een P en het teken voor een parkeerschijf. Om de parkeervakken is een blauwe rand aangebracht. Er moet dus een parkeerschijf worden gebruikt op de Shop&Go parkeerplaats.

Het zijn ‘groene’ parkeerplaatsen. Door het groen is er minder kans op hittestress, want groen straalt minder warmte uit dan stenen. Daarnaast wordt het wateroverlast beperkt, doordat regenwater beter de bodem in kan zakken en niet hoeft te worden afgevoerd via het riool. Het water dat de grond in trekt, blijft beschikbaar voor perioden van droogte.

De Shop&Go parkeerplaatsen is één van de acties uit het actieprogramma van de Stadsnoabers. Aan de hand hiervan willen zij de binnenstad aantrekkelijker en gastvrijer maken. De Shop&Go parkeerplaatsen worden mede gefinancierd door de provincie Overijssel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen