Gemeente trekt knip voor nieuwe carnavalsloodsen

Foto: Google Maps

De Oldenzaalse gemeenschap moet tweederde deel van totaal 1,2 miljoen euro ophoesten voor nieuwbouw van zes carnavalsloodsen aan de Thorbeckestraat, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Stichting Huisvesting Oldenzaalse Carnaval (SHOC) heeft aangegeven de hallen samen met de carnavalsverenigingen te willen vervangen door nieuwbouw. Door de gemeente en vertegenwoordigers van SHOC zijn diverse gesprekken gevoerd om te komen tot een aanvaardbaar bouwplan.

SHOC denkt een deel van de totale kosten te kunnen dekken door zelfwerkzaamheid en sponsoring. Naar verwachting resteert nog een bedrag van ca. 8,5 ton. Omdat carnaval mede bijdraagt aan het unieke karakter van Oldenzaal en is opgenomen in de Nederlandse Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed, heeft de gemeente besloten aan het verzoek tegemoet te komen. Dit onder de voorwaarde dat de carnavalisten zich inspannen het bedrag te verlagen.

De gemeenteraad zal zich binnenkort over dit collegevoorstel gaan buigen, dat onderdeel uitmaakt van de begroting voor 2022.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen