Oude Rondweg gaat eindelijk op de schop

Oude Rondweg
Oude Rondweg
Foto: Google Maps

De gemeente Oldenzaal heeft een ontwerp op tafel liggen om de verkeersveiligheid voor de fietser en automobilist op de Oude Rondweg, een zogeheten verkeersknelpunt, te verbeteren.

Het ontwerp bestaat uit het veranderen van de voorrangssituatie op de kruising Engelbertinklaan met de Oude Rondweg, het aanleggen van een nieuwe laag asfalt en nieuwe belijning voor de gehele weg, een verhoging van de fietsoversteek op de rotonde en het aanbrengen van rode fietsstroken vanaf het kruispunt richting de Operalaan.

Voorrangssituatie gewijzigd

Doorgaand verkeer over de Oude Rondweg moet straks voorrang verlenen aan verkeer vanuit de Engelbertinklaan en Anjerstraat. Door de voorrangssituatie aan te passen, hoeven fietsers en bussen minder lang te wachten.

Bij de rotonde ter hoogte van de Leliestraat wordt de fietsoversteek aangepakt. De fietsoversteek op de rotonde wordt iets verhoogd aangelegd, waardoor fietsers beter opvallen bij het oversteken. Daarnaast wordt het deel van de Oude Rondweg vanaf het kruispunt met de Engelbertinklaan tot en met de Operalaan voorzien van rode fietsstroken, zodat fietsers een eigen plek hebben.

Planning

Het ontwerp wordt op 20 september aan de gemeenteraad voorgelegd. De werkzaamheden zullen vervolgens in oktober 2021 starten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen