Exploitatie buitenreclame volledig in handen van Stichting Oldenzaal Promotie

Foto: Google Maps

Sinds 2018 verzorgt Stichting Oldenzaal Promotie de reclame op sandwichborden in de stad en vanaf volgend jaar zal daar ook de exploitatie van digitale informatieschermen bij gaan komen, zodra deze geplaatst zijn.

De stadspromotor heeft de gemeente gevraagd of zij ook de abri’s (bushokjes) mogen exploiteren en mupi’s (vrijstaande posterhouders) mag plaatsen. Het college is hiermee akkoord. De netto-opbrengsten worden vervolgens ingezet voor marketing en promotie van Oldenzaal. Vanuit deze maatschappelijke opdracht wil de gemeente dit ook op deze manier ondersteunen.

In Oldenzaal zijn er voor bedrijven en organisaties op dit moment drie verschillende manieren om betaald reclame te maken in de stad; op sandwichborden, abri’s en op lichtmasten. Daar komen volgend jaar ook de digitale informatieschermen bij. Daarnaast komen er in de stad voor niet-commerciële doeleinden banieren te hangen voor de promotie van onder meer evenementen en feestdagen.

Buitenreclamemiddelen in bruikleen

Het college heeft besloten de exploitatie van de buitenreclame; sandwichborden, abri’s, digitale informatieschermen, lichtmastreclame, banieren en mupi’s onder te brengen bij Oldenzaal Promotie door middel van een subsidie. De subsidie bestaat niet uit een geldbedrag, maar is in de vorm van de exploitatie van de bui-
tenreclame. De digitale informatieschermen en banieren worden door de gemeente aangeschaft en samen met de abri’s in bruikleen gegeven aan Oldenzaal Promotie. Oldenzaal Promotie komt met een exploitatievoorstel op basis waarvan de gemeente Oldenzaal de subsidie toekent. Voor de aanschaf en het plaatsen van mupi’s moet Oldenzaal Promotie met een plaatsingsvoorstel komen.

Extra geld voor promotie van de stad

De bedoeling is dat Oldenzaal Promotie volgend jaar de exploitatie van de buitenreclame in Oldenzaal gaat verzorgen. Dit versterkt de positie van Oldenzaal Promotie als marketingorganisatie en gesprekspartner voor het lokale bedrijfsleven. En niet onbelangrijk: het levert direct extra middelen op voor de promotie en marketing van Oldenzaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen