Nieuwe parkeerautomaten in het stadshart

Foto: Gemeente Oldenzaal

komende maand worden alle parkeerautomaten vervangen door nieuwe, die een stuk gebruiksvriendelijker zijn.

De gemeente zet in op het vergroten van de aantrekkelijkheid van de binnenstad van Oldenzaal. Eén van de maatregelen is het invoeren van klantvriendelijke parkeerautomaten. Gebruikers kunnen straks met de pinpas, muntgeld of parkeer-app betalen.

De huidige 39 parkeerautomaten in het stadshart zijn verouderd. Zo kan er op dit moment alleen met muntgeld worden betaald.

Bestaande en nieuwe plekken

Op 25 plekken komt een nieuwe parkeerautomaat terug. 21 automaten worden op dezelfde locatie terugplaatst, 4 automaten krijgen een nieuwe plek. Op sommige plekken wordt geen automaat teruggezet, omdat de dichtstbijzijnde parkeerautomaat op korte afstand ligt (maximaal 75 meter). Op deze manier wil de gemeente de parkeerautomaten beter verdelen over de binnenstad.

Het vervangen van de parkeerautomaten vindt plaats vanaf 6 april. Eerst worden de oude automaten verwijderd. En vanaf 20 april worden de nieuwe automaten geplaatst.

Tijdelijk geen parkeerheffing

Voor de bezoekers van de binnenstad blijven alle parkeerplaatsen continu beschikbaar. Tijdens de werkzaamheden kunnen de bezoekers echter geen gebruik maken van de parkeerautomaten.

Dit betekent dat voor het parkeren in de binnenstad tijdens de vervanging van maandag 6 april tot en met 3 mei geen parkeerheffing wordt geheven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen