Boeskoolhart levert twaalf allianties op

Foto: Visit Twente

Drie maanden lang werkten inwoners, ondernemers en partners mee aan binnenstadsplan Boeskoolhart.

Onder het motto Boost je binnenstad leverden de brainstormavond, ideeënkaravaan en twee verdiepingssessies
heel wat ideeën en twaalf concrete samenwerkingsverbanden op. Alle input is door gebiedsmarketeer Urban Solutions uitgewerkt tot een binnenstadsplan en wordt op 18 maart aangeboden aan de gemeenteraad.

Boeskoolhart is een plan dat is gevormd door de input van inwoners met hart voor Oldenzaal. In het coalitieprogramma 2018-2022 vormt dit binnenstadsplan een belangrijk speerpunt. Namens het college presenteert wethouder Alida Renkema het plan met trots aan de gemeenteraad: “We zijn onder de indruk van de energie en de opbrengst van de verschillende avonden. Allereerst willen we dan ook iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd, aanwezig was en energie steekt in onze binnenstad. We moeten dit echt samen doen en ik heb het idee dat op een aantal fronten die samenwerking nu nog meer concreet geworden is. De avonden leverden naast samenwerkingsverbanden ook nieuwe ontmoetingen en verrassende concepten op. Hoe bijzonder is het dat de jeugdraad zich in wil zetten voor een schone binnenstad? Of dat geveleigenaren samen met natuurorganisaties kijken naar vergroening van het aangezicht van onze stad? We zien nog een kans in het nadrukkelijker combineren van de creativiteit van verschillende partijen, met name van de ondernemers onderling. Want we hoeven ons qua creativiteit in deze stad geen zorgen te maken, het is nu tijd om de ideeën de ruimte te geven om te groeien.”

Allianties en aanbevelingen

De verdiepingssessies hebben tot nu toe 12 allianties opgeleverd. Die variëren van de organisatie van een food & fashion event tot een digitaal platform voor binnenstad ondernemers en het inrichten van een kunststraatje. De allianties zijn opgenomen in het aanbiedingsrapport voor de gemeenteraad en staan op www.oldenzaal.nl/boeskoolhart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen