112

Politie pakt verdachte (66) op na ravage op begraafplaats

Foto: Politie

Afgelopen zaterdagochtend constateerde de beheerder een ravage rondom de urnenmuur op de gemeentelijke begraafplaats aan de Schipleidelaan in Oldenzaal.

Die nacht waren urnen uit de muur getrokken (de asbussen zaten nog dicht), een grafsteen vernield, bloemen verspreid en andere objecten op de grond gegooid: een zeer schokkende constatering. “We begrijpen dat dit vooral voor de nabestaanden van de betrokken urnen/graven zeer pijnlijk is. Onze zorg en medeleven gaan dan ook uit naar hen. We hebben zaterdag geprobeerd om zoveel mogelijk betrokkenen telefonisch te informeren”, zo laat de gemeente weten.

De situatie op de begraafplaats is zaterdag zoveel mogelijk hersteld en de vernielde grafsteen wordt zo spoedig mogelijk gerepareerd. “In de nacht van zaterdag op zondag was het helaas wederom raak. Toen duidelijk was dat het niet om een incident ging, hebben we besloten om extra beveiliging ter plaatse in te zetten en de politie hield een extra oogje in het zeil.”

De politie heeft vannacht een aanhouding kunnen verrichten. De verdachte man is op heterdaad betrapt.

Oproep

Er zijn nabestaanden die afgelopen weekend uit bezorgdheid de urn van hun dierbare hebben overgebracht naar hun eigen woning of elders. De gemeente Oldenzaal wil graag telefonisch met hen in contact komen via tel. 0541-588111.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen