Gemeente geschokt: Urnen vernield op algemene begraafplaats

Foto: Richard Nagtegaal

Twee nachten achter elkaar zijn dit weekend op de gemeentelijke begraafplaats aan de Schipleidelaan in Oldenzaal urnen, met daarin de resten van menselijke crematies, kapotgemaakt.

De gemeente is drukdoende om getroffen nabestaanden op de hoogte te brengen, maar dat is nog niet in alle gevallen gelukt. “Het is gewoon verschrikkelijk nieuws voor hun”, beschrijft gemeentewoordvoerster Monique Meinders.

Naast de urnen zijn ook andere herinneringen aan overledenen gesloopt en zijn bloemstukken uit de urnenmuur gehaald en op de grond gesmeten. Veelal onherstelbaar kapot. Dat gebeurde zowel vrijdag- als zaterdagnacht.

Geschokt

“We zijn geschokt door wat hier teweeg is gebracht”, laat woordvoerder Meinders weten. Sinds de ontdekking probeert de gemeente families van de overledenen, die er een laatste rustplaats hoopten te vinden, te informeren over de vernielingen. Dat is nog niet bij iedereen het geval. “We doen dat met heel veel zorg en aandacht. Daar gaan we morgen gewoon mee verder. We willen natuurlijk het liefst dat zoiets niet via de media bij hen terechtkomt, maar dit is in deze tijden gewoon niet te doen.”

Vandalen heb al 2 dagen op een rij de urnen muur leeg getrokken in Oldenzaal.We weten niet precies waar alles bij…

Geplaatst door Richard Nagtegaal op Zondag 16 december 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen