112

Laffe diefstal bij hoogbejaarde vrouw (93) door ‘collectanten’

Foto: D.M. van Hellesem

Het laatste wat ze nog van haar overleden man had, is nu weg. Gestolen door onbekenden die zich voordeden als vertegenwoordigers van een goed doel. “Gruwelijk laf”, zo betitelt wijkagent Bas Kuipers de daad.

Gisteravond is een 93-jarige weduwe door vermoedelijk 2 jongemannen bestolen van de gouden ring die haar inmiddels tientallen jaren geleden overleden man toentertijd droeg. Tegen het begin van de avond deed ze in goed vertrouwen haar voordeur open, nadat er aangebeld werd. Aan de andere kant stonden 2 personen die zich voordeden als collectanten en vroegen om een donatie van €10. De bewoonster gaf €20 en liet de jongens het geld wisselen. In die hectiek, mogelijk terwijl ze een beetje afgeleid werd, zagen de verdachten kans om 2 gouden ringen en een horloge uit de woning te grissen.

De politie is op zoek naar getuigen die gisteren eveneens dergelijke ‘collectanten’ aan de deur hebben gehad of mogelijk al direct weten om wie het gaat. Het gaat volgens de politie bij de verdachten om 2 jonge knapen van ongeveer 16 of 17 jaar oud. “Misschien zijn de ringen in geld uitgedrukt niet veel waard, maar het gaat om de sentimentele waarde. Ze vertelde dat haar man al 40 jaar dood is en dat de ring het enige is wat ze nog van hem heeft”, aldus agent Kuipers. “Ze had er een rode robijn in laten zetten, ter herinnering.”

Politieman Kuipers heeft ook nog een aantal tips voor – zeker – oudere mensen. “Vraag altijd om een id-bewijs als je iemand aan de deur krijgt. Of anders om de vergunning die ze moeten hebben om te mogen collecteren. Willen ze dat niet, gooi dan de deur snel weer dicht.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen