Zoë Loupatty is Mbo Uitblinker 2018, Joep Latka als derde geëindigd

Zoë Loupatty is vandaag tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgeroepen tot dé Mbo Uitblinker 2018 van ROC van Twente.

Zoë (19) is een ontzettend vrolijke en gedreven meid uit Almelo en loopt stage bij het Theaterhotel in Almelo. Ze runt ook haar eigen zaak: ByZoë Food&Lifestyle. De student zelfstandig kok houdt ervan om bezig te zijn met verantwoord leven en wil dit ook overdragen op anderen. Kortom, ze is sociaal en ondernemend.

Tweede en derde plaats

Daan Berghorst (18) behaalde de tweede plaats en is student technicus engineering mechatronica. Deze technische en sociale jongen uit Losser loopt stage bij Giesmar in Hengelo. Daar zijn ze erg blij met hem, want hij is werkelijk overal inzetbaar. Tijdens zijn stage heeft hij een ultrasoon bevochtigingsunit ontwikkeld en zelfstandig een testversie hiervan gebouwd. Daan denkt niet alleen aan zichzelf, maar ook aan zijn klasgenoten. Hij staat voor iedereen klaar en is erg behulpzaam.

Joep Latka (25) werd derde en is student ontwerpend meubelmaker. Deze ondernemende, sociale en creatieve kerel uit Oldenzaal loopt stage in zijn eigen bedrijf, namelijk Arts & Crafts in Denekamp. Als eerste student van het ROC mag hij dit waarmaken en wat gaat hem dat goed af. Daarnaast wordt hij begeleid door Nijhuis CNC in Denekamp, waar hij bezig is met het produceren van zijn examenopdracht: een tafel voor het Ondernemers Lab.

Landelijke verkiezing

Met de behaalde prestatie plaatst Zoë zich direct voor de landelijke Mbo Uitblinker verkiezing. Tijdens deze verkiezing neemt ze het op tegen circa 50 andere Mbo’ers uit heel Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen