Guus Wolters verruilt voetbalclub Quick’20 voor Amerikaans universiteitsteam

De 18-jarige linkermiddenvelder Guus Wolters uit Oldenzaal gaat voetbalclub Quick’20 verlaten voor een avontuur bij de Point Skyhawks, het voetbalteam van de universiteit te West Point in de Amerikaanse staat Georgia.

Wolters voetbalt al sinds zijn zesde bij de Oldenzaalse club en zijn talent viel op, waarna hij werd gescout voor de jeugdopleiding van FC Twente. Hier speelde hij een aantal internationale toernooien en kwam uit tegen jeugdteams van onder andere Chelsea en Borussia Dortmund. Ook vierde hij het kampioenschap met de JO-11 van FC Twente.

Na twee jaar keerde Wolters terug op het oude nest, waar hij veelvuldig gekozen werd tot aanvoerder van zijn team. De linkermiddenvelder staat bekend om het gevaar dat hij creëert met zijn traptechniek, maar ook verdedigend draagt hij zijn steentje bij om het de tegenstanders moeilijk te maken.

Wolters gaat vanaf augustus 2021 spelen voor de Point Skyhawks, die uitkomen in de Appalachian Athletic Conference. Dit bestaat uit twaalf voetbalteams. Op dit moment staat zijn toekomstige team op een vijfde plaats, zo meldt recruiter KingsTalent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen