Dennis Alink neemt kijkje in samenwerking Hendrie Krüzen en Peter Bosz

Foto: ArtistMan

In zijn nieuwe documentaire HENDRIE volgt de in Oldenzaal geboren en opgegroeide regisseur Dennis Alink voetballer en assistent-trainer Hendrie Krüzen.

Krüzen begon in de jaren ‘80 in het professioneel voetbal bij Heracles, zat in de selectie van het Nederlands elftal in ‘88 en is inmiddels bijna twintig lang de rechterhand van trainer Peter Bosz. “Zonder Hendrie ga ik nergens naar toe”, zegt Peter Bosz voor de camera in de documentaire. In een leeg stadion van Bayer Leverkusen wordt het tweetal geïnterviewd.

Bosz en Krüzen rijden samen dagelijks vanuit Düsseldorf naar het stadion en gaan zelfs twee keer per jaar met elkaar op vakantie. Op de vraag hoe hij omgaat met alle druk van buitenaf geeft Bosz aan niet bezig te zijn met social media, er is maar één mening die er voor hem toe doet; hij knikt naar Krüzen.

In de documentaire, die naast de samenwerking met Peter Bosz ook in Krüzens voetbalcarrière duikt, komen o.a. Tom Egbers, Jan Smit en Nico-Jan Hoogma aan het woord. “Ik heb Nico-Jan Hoogma toen we hem interviewden bij de KNVB nog gevraagd of Bosz en Krüzen niet bij hem aan de slag konden”, aldus Alink. “Hij gaf hoog over hen op maar gaf ook aan dat Koeman de functie al had. Tja, dat is heel snel anders geworden.”

De documentaire duikt o.a. in de periode waarin Bosz/Krüzen bij Ajax werkten waar ze na onenigheid met de staf weer vertrokken en vertelt over de laatste week van Johan Cruijff waarin hij langskwam in Tel Aviv bij Krüzen, Bosz en Jordi Cruijff. “Hij is van een grote invloed geweest op hoe wij werken” licht Krüzen toe in de documentaire.

De documentaire HENDRIE is dinsdag 25 augustus om 20 uur te zien bij Fox Sports.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen