Ruimere openingstijden afvalbrengpunt en kringloop De Beurs

Foto: Twente Milieu

Vanaf 1 juli 2021 gelden er gewijzigde openingstijden voor het afvalbrengpunt aan de Lübeckstraat 34 in Oldenzaal, omdat een enquête uitwees dat dit beter aansluit bij de inwonersbehoefte.

Op verzoek van de raad heeft de gemeente Oldenzaal eind vorig jaar een tevredenheidsonderzoek naar het afvalbrengpunt uitgezet onder inwoners. In totaal hebben 1228 inwoners meegedaan en uit de resultaten bleek dat er met name een behoefte was aan ruimere openingstijden in de ochtend.

Eerder open, zonder extra kosten

Samen met Twente Milieu is er een oplossing gevonden waarbij het afvalbrengpunt in de ochtend eerder open gaat (9 uur i.p.v. 11 uur) zonder dat hier extra kosten mee gemoeid zijn. Dit kan alleen doordat het voortaan op woensdagmiddag gesloten is. Vanwege de lage bezoekersaantallen op de woensdagmiddag was dit de beste optie.

“We wilden bewust geen extra kosten maken voor het afvalbrengpunt, omdat we die namelijk met zijn allen zouden moeten gaan betalen. Door slim te schuiven met de openingstijden is het afvalbrengpunt nu zowel doordeweeks, als op zaterdagen eerder open. Hiermee voorzien we beter in de behoefte van onze inwoners”, zegt wethouder Evelien Zinkweg-Ankoné.

Kringloop

Kringloopbedrijf De Beurs wijzigt ook zijn openingstijden voor zowel de inbreng van goederen als de winkel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen