Gemeente wint getrouwtrek over stuk groen aan de Kleibultweg

Foto: Google Maps

Een groenperceel aan de Kleibultweg te Oldenzaal wordt in oude staat teruggebracht en teruggeven aan de gemeente.

Betrokkene had eind 2016 een beroep gedaan op verjaring voor een perceel groen gelegen aan de Kleibultweg te Oldenzaal. De gemeente heeft dit verzoek afgewezen. Daarop is er een zaak aangespannen door betrokkene bij de rechtbank Almelo. Daarop is uitspraak gedaan op 28 maart 2018, waarbij de betrokken Oldenzaler gedeeltelijk in het gelijk is gesteld.

Hoger beroep

Vervolgens heeft de gemeente hger beroep ingesteld bij het gerechtshof in Arnhem. Enige tijd nadat de procedure was opgestart, heeft betrokkene de gemeente verzocht om deze niet door te zetten. Vervolgens heeft de gemeente met betrokkene overeenstemming bereikt over de teruglevering van het perceel en het vergoeden van proceskosten, waarna het hoger beroep is ingetrokken.

In de overeenkomst die tussen partijen is opgesteld, is afgesproken dat de betrokkene het desbetreffende perceel groen in de ‘oude’ staat zal terugleveren aan de gemeente. Dit betekent dat de op het perceel aanwezige beplanting verwijderd moet worden.

Optreden tegen oneigenlijk gebruik

Inwoners en bedrijven hebben de mogelijkheid om percelen openbaar groen van de gemeente te kopen of te huren. Hiervoor kan een aanvraag worden ingediend. Aan koop of verhuur zijn voorwaarden verbonden.

Meer informatie is te vinden op: oldenzaal.nl/verkoop-openbaar-groen.

Als openbaar groen oneigenlijk in gebruik wordt genomen, wordt opgetreden om het eigendom van de gemeente te beschermen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen