Verlenging fietssnelweg (F35) en aanleg rotonde Enschedesestraat zijn aanstaande

Enschedesestraat/Schelmaatstraat/J.H. Nieuwenhuisstraat
Enschedesestraat/Schelmaatstraat/J.H. Nieuwenhuisstraat
Foto: Gemeente Oldenzaal

Meteen na de bouwvak gaan de wegwerkzaamheden aan de Enschedesestraat van start, zo meldt de gemeente Oldenzaal.

Er wordt een rotonde aangelegd bij het kruispunt Enschedesestraat/Schelmaatstraat/J.H. Nieuwenhuisstraat. Daarnaast wordt het laatste deel van de fietssnelweg langs de Enschedesestraat verlengd. De nieuwe rotonde zorgt voor een veiliger kruispunt en door de verlening van de fietssnelweg krijgt deze een duidelijk begin en einde.

Het verbeteren van het kruispunt Enschedesestraat/Schelmaatstraat/J.H. Nieuwenhuisstraat stond al een tijd op de prioriteitenlijst. Door de aanleg van een rotonde wordt de verkeerssituatie veiliger en overzichtelijker, zo geeft de gemeente aan. Het verlengen van de fietssnelweg liet even op zich wachten doordat er eerst een noodzakelijke grondoverdracht moest plaatsvinden. Nu dat rond is, worden beide verbeteringen doorgevoerd.

In 2019 is een groot deel van de fietssnelweg (F35) aangelegd. Deze is toen in één richting aangesloten op het fietspad. De fietssnelweg wordt nu gelegd tot het kruispunt Enschedesestraat/Schelmaatstraat.

Planning

De werkzaamheden starten, als alles gaat zoals gepland, in de week van 10 augustus en duren tot het einde van het jaar. Het deel waar de werkzaamheden plaatsvinden aan de Enschedesestraat is dus voor een lange periode afgesloten voor het doorgaande verkeer. Er zijn omleidingsroutes in deze periode, via de Eektestraat en Burgemeester Wallerstraat, waardoor de overlast waarschijnlijk beperkt blijft.

Informatie over omleidingen en bereikbaarheid van de woningen en bedrijven is voor de start van de werkzaamheden beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen