Visitekaartje van de stad ‘De Broodkont’ ook beloond met gouden erepenning

Zaterdag heeft burgemeester Patrick Welman de gouden erepenning van gemeente Oldenzaal met bijbehorende oorkonde uitgereikt aan Hotel Het Landhuis.

De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumreceptie ter ere van het 125-jarig bestaan van dit horecabedrijf, waarbij hen ook het predicaat hofleverancier officieel werd toebedeeld. Deze penning kan door het college van B&W worden toegekend aan personen, verenigingen of stichtingen als blijk van waardering en respect voor de grote verdiensten voor de Oldenzaalse gemeenschap.

Inzet en verdiensten

Dit jaar bestaat Hotel Het Landhuis 125 jaar als horecabedrijf. Op 3 januari 1895 werd een verzoek gericht aan de raad van de gemeente Losser voor het verstrekken van een drankvergunning voor de verkoop van sterke drank in het klein. Het kadastrale perceel lag toen namelijk nog in de gemeente Losser. Na de grenscorrectie in 1955 werd dat de Bentheimerstraat 118 te Oldenzaal.

Diverse andere eigenaren kwamen en gingen weer. Het koffiehuis kreeg in 1909 de naam Tivoli en rond 1923 werd deze naam omgedoopt tot Het Landhuis, ook wel De Broodkont genoemd. Deze naam is geboren doordat een bakker destijds eigenaar was van het hotel. Iedere Oldenzaler weet tot op de dag van vandaag nog dat daarmee Hotel Het Landhuis wordt bedoeld. In 1953 kocht het echtpaar Johan Mulder en Annie Schophuis (ouders/ schoonouders en opa/oma van de huidige directie, de familie Oolderink) het hotel.

Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. De familie Oolderink staat bekend om haar persoonlijke en warme benadering van haar gasten. Vriendelijkheid en gastvrijheid staan hoog in het vaandel. Door hun maatschappelijke betrokkenheid en het regelmatig meedoen aan bijeenkomsten voor goede doelen hebben zij in Oldenzaal en omgeving een hoge gunfactor.

Visitekaartje voor de stad

Hotel Het Landhuis is al 125 jaar een begrip in Oldenzaal en ver daarbuiten. Een hotel met een goede historie en een mooi toekomstperspectief. Onlangs heeft dit bedrijf de koninklijke waardering hofleverancier mogen ontvangen. “Hotel Het Landhuis is een indrukwekkend visitekaartje voor de stad Oldenzaal”, aldus Welman.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen