Eerste certificaten voor Kwiekmakers

Woensdag kregen zeven Kwiekmakers uit Oldenzaal de eerste certificaten uitgereikt.

Kwiekmakers zijn creatieve en kunstzinnige mensen die ouderen motiveren om deel te nemen aan culturele activiteiten. Dit gebeurt vanuit het project Twents Zilver, Kwiek met Kunst. Wethouder Alida Renkema: “Vereenzaming is een groot risico onder ouderen. Als gemeente Oldenzaal willen we ons preventief inzetten voor actieve cultuurparticipatie van ouderen. Meedoen aan kunst en cultuuractiviteiten houdt hun actief, brengt plezier en geeft zin aan de dag.”

Samenkomst

De Kwiekmakers volgden een training van zeven bijeenkomsten. Onder leiding van coach Tessa Kortenbach leerden zij hun creativiteit en sociale vaardigheden af te stemmen op de doelgroep ouderen. De Kwiekmakers bezochten vervolgens een aantal senioren thuis. Van de persoonlijke levensverhalen maakten zij een kunstzinnige vertaling. Woensdag 11 december kwamen de Kwiekmakers en ouderen samen bij Stadstheater De Bond voor de feestelijke uitreiking van de certificaten.

Nieuwe training voor Kwiekmakers

Op 22 januari 2020 start een nieuwe training tot Kwiekmaker. Er zijn nog plekken vrij. Geïnteresseerden vanuit allerlei cultuurdisciplines kunnen zich melden, bijvoorbeeld op het gebied van erfgoed, fotografie, poëzie, literatuur, dans, theater of film. Ga naar www.twentszilver.nl voor meer informatie.

Het doel van Twents Zilver is om ouderen aan te zetten tot cultuurparticipatie. Het project is een initiatief van Kaliber Kunstenschool, gemeente Oldenzaal en stichting Fit-ART.

https://www.facebook.com/StadOldenzaal/posts/2595702940512881

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen