Groen licht voor herontwikkeling van winkelcentrum De Thij

Foto: Google Maps

De gemeente Oldenzaal heeft met WBO Wonen en met Albert Heijn overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van winkelcentrum De Thij.

De overeenkomsten zijn ondertekend, hiermee is het startsein gegeven voor herontwikkeling en moet De Thij weer het kloppend hart van de wijk worden met een eigen identiteit, bereikbaar en aantrekkelijk voor iedereen.

In januari organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst waarin de plannen worden toegelicht.

Wat houdt de herontwikkeling in?

De supermarkt van Albert Heijn aan de Johanna van Burenlaan wordt volledig gerenoveerd en uitgebreid en de entree wordt verplaatst naar het plein. Er wordt een nieuw bouwblok gerealiseerd met woon-zorgvoorzieningen of maatschappelijke voorzieningen. Hiervoor zal de gemeente onder zorgaanbieders en bouwers een prijsvraag organiseren.

Randvoorwaarde hierbij is een bouwblok in maximaal 2 bouwlagen met een bebouwingsoppervlak van maximaal circa 700 m2. De woningen aan de Willem Dingeldeinstraat 119 en 121 worden gesloopt om ruimte te creƫren voor een vernieuwde en bredere entree vanuit de zuidzijde van de wijk met toevoeging van parkeerruimte.

Verder wordt de voormalige Emmauskerk gesloopt, de woning Willem Dingeldeinstraat 37 wordt aangewend als vervangende ontmoetingsruimte voor de gebruikers van de kerk.

Herinrichting openbaar gebied

De gemeente draagt zorg voor de herinrichting van het openbaar gebied van Centrum de Thij. Hierbij wordt voorzien in een aantrekkelijk voorplein en groenvoorzieningen, een forse uitbreiding van het parkeren en een nieuwe inrichting van het gebied achter de winkels met een verbeterde verbinding tussen de Cato Elderinklaan en de Vloedbeldlaan, met parkeervoorzieningen en een extra milieueiland. Verder zal herinrichting van een deel van de Johanna van Burenlaan plaatsvinden en zal er meer groen komen in het woongebied aan de binnenzijde van de Willem Dingeldeinstraat.

Procedures

In de eerste helft van januari zullen de procedures voor de wijziging van het bestemmingsplan en het coƶrdinatieplan met omgevingsvergunning starten. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de raad zal midden 2019 de uitvoering kunnen starten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen