Brainstorm voor binnenstadsplan Boeskoolhart levert bijzondere ideeën op

Foto: CC0

Onder de naam ‘Boeskoolhart, Boost jouw binnenstad’ is afgelopen dinsdag de eerste interactieve brainstormavond gehouden om te komen tot een totaal-plan voor de binnenstad.

Het werd een avond die door ruim 90 inwoners, partners en ondernemers werd bezocht. Een goede stap richting de creatie van een binnenstadsplan, gemaakt door inwoners van Oldenzaal.

Boeskoolhart

Boeskoolhart is een binnenstadsplan dat vooral door de inwoners van Oldenzaal wordt opgesteld. In het coalitieprogramma 2018-2022 vormt dit binnenstadsplan een belangrijk speerpunt. Na een brede oproep onder de inwoners om mee te denken, kwamen ruim 80 mensen naar de eerste brainstormavond. Bij de vier themasessies werd ingezet op het verzamelen van ideeën voor een bruisende en aantrekkelijke binnenstad, maar ook op discussie onderling. Dat versterkte niet alleen het saamhorigheidsgevoel, maar zorgde ook voor meer uitdieping van de ideeën.

De workshops concentreerden zich op de thema’s:

  1. Creatief ondernemerschap
  2. Bereikbaarheid en parkeren
  3. Groene en duurzame binnenstad
  4. Sfeer, evenementen en cultuur

Zaken als fietstoegangsroutes, duurzame sfeerelementen in de binnenstad, samenwerking door ondernemers, betaald parkeren en het vullen van leegstaande panden kwamen deze avond aan de orde en krijgen een vervolg tijdens de verdiepingssessie in januari 2019.

Vervolg: verdiepingssessie en ideeënkaravaan

Gebiedsmarketeer Urban Solutions gaat aan de slag om de verzamelde ideeën verder uit te werken. Medio januari kunnen de inwoners tijdens een tweede sessie de thema’s verder uitdiepen, zodat uiteindelijk gezamenlijk een binnenstadsplan geschreven kan worden. Wethouder Alida Renkema is positief verrast door de opbrengst van de brainstormavond: “Het is geweldig om te zien hoeveel mensen zin hebben om samen onze binnenstad nog bruisender en aantrekkelijker te maken. Deze discussie is goed en zorgt hoe dan ook voor verbinding in onze stad. Ik kijk uit naar de tweede sessie, waar we nog verder de diepte ingaan.”

Wie graag nog een bijdrage wil leveren aan binnenstadsplan Boeskoolhart, kan zijn ideeën kwijt bij de ideeënkaravaan die donderdagmiddag 29 november en zaterdagmiddag 1 december door de stad trekt.

'

Reacties

article
6718
Onder de naam ‘Boeskoolhart, Boost jouw binnenstad’ is afgelopen dinsdag de eerste interactieve brainstormavond gehouden
https://oldenzaal.nieuws.nl/politiek/20181122/brainstorm-binnenstadsplan-boeskoolhart-levert-bijzondere-ideeen-op/
2018-11-22T10:50:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/252/2018/11/22104953/black-and-white-connect-hand-164531.jpg
Politiek