Wie heeft een goed idee voor het ‘Boeskoolhart’?

Foto: CC0

De gemeente zoekt iemand die een goed totaalidee heeft voor de binnenstad.

Boeskoolhart is een plan dat vooral door de inwoners van Oldenzaal wordt opgesteld. Wie hart heeft voor Oldenzaal wordt uitgedaagd om mee te werken aan het binnenstadsplan. In het coalitieprogramma 2018-2022 vormt dit binnenstadsplan een belangrijk speerpunt. Wethouder Alida Renkema is dan ook erg enthousiast om nu daadwerkelijk de regie uit handen te geven. “De stad is van ons allemaal en de binnenstad vormt daarbinnen het trotse hart van onze samenleving. Graag willen we onze inwoners aan het roer zetten om te bepalen hoe we onze binnenstad vorm kunnen geven. Het gaat dan vooral om het creëren van een aantrekkelijke en bruisende binnenstad, waarbij we de beleving
van bezoekers en inwoners centraal stellen. En wie kan dat nu beter bepalen dan de bezoekers en inwoners zelf?”

Co-creatie staat voorop

Op 20 november vindt onder leiding van Urban Solutions en theatermaker Laurens ten Den de eerste werksessie plaats voor het opstellen van het totaalplan ‘Boeskoolhart’. Gebiedsmarketeer Urban Solutions begeleidt het proces en zorgt ervoor dat de input op creatieve en verrassende wijze wordt opgehaald. Tijdens de brainstormavond is iedereen welkom om creatieve ideeën en thema’s in te brengen.

Door aan te schuiven bij twee van de vier thematafels kunnen inwoners werken aan de toekomstvisie voor de binnenstad. Thema’s waaruit gekozen kan worden, zijn:

  1. Creatief ondernemerschap\
  2. Bereikbaarheid en parkeren
  3. Groene en duurzame binnenstad
  4. Sfeer, evenementen en cultuur

De avond vindt plaats in het oude ABN-Amro gebouw aan het Plechelmusplein en start om 19.00 uur. Laurens ten Den zorgt voor een unieke samenvatting aan het eind van de avond, rond 21.30 uur.

Aanmelding vooraf is niet nodig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen