Wie wil meedenken over de ‘groene oase’ in hartje binnenstad?

Foto: Gemeente Oldenzaal

In 2016 is gestart met de voorbereidingen voor de herinrichting van de stadstuinen. Dit zijn de tuinen van het Palthehuis, Soer en de tuin rondom de Bombazijn.

De wens is om de tuinen hun historische waarde terug te geven en ze zichtbaar en toegankelijk voor iedereen te maken. Hiervoor is op een interactieve manier met alle betrokken partijen en belanghebbenden een basisontwerp gemaakt. Dit basisontwerp is nu uitgewerkt en wordt op 5 februari gedeeld tijdens een inloopbijeenkomst voor alle Oldenzalers en andere belangstellenden. De inloopbijeenkomst vindt plaats in de hal van het stadhuis tussen 17.30 en 19.30 uur. Aansluitend presenteren de initiatiefnemers tijdens het politiek forum de plannen aan de raad.

In de stadstuinen worden twee bouwplannen gerealiseerd. Het Palthehuis maakt een nieuwe entree aan de zijkant van het gebouw. De Stichting Oldenzaalse Stadstuinen wil een kleine bierbrouwerij met proeflokaal realiseren. Hiervoor hebben zij een bestemmingsplanwijziging ingediend. De reacties, die tijdens de inloopbijeenkomst en het politiek forum gegeven worden, nemen de betrokkenen straks mee bij het opstellen van het definitief ontwerp.

Wethouder Trees Vloothuis: “De tuinen zijn van en voor alle Oldenzalers. Door de drie tuinen met elkaar te verbinden ontstaat een ‘groene oase’ in hartje binnenstad. Een ontmoetingsplek met aandacht voor de geschiedenis, ruimte voor evenementen die bij het karakter van de plek aansluiten en waar de beleving van Oldenzaal als historisch interessante stad wordt versterkt. De stadstuinen zijn bovendien een natuurlijke schakel met het omringende Noordoost-Twentse landschap.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen