Inloopbijeenkomst over het groen in de stad

Foto: BTL

Op woensdag 7 juni 2017 vindt er in de hal van het stadhuis tussen 16.30 uur en 18.30 uur een inloopbijeenkomst plaats over de groenstructuurkaarten van Oldenzaal.

Op de groenstructuurkaarten is de groene hoofdstructuur in de stad en het buitengebied in beeld gebracht. Op deze kaarten zijn de belangrijke groen- en bomenstructuren vastgelegd, zoals parken, lanen, karakteristieke bomen, groene lobben, waterlopen en houtwallen.

In 1998 is een groenstructuurschets opgesteld als eerste stap voor het borgen van het Oldenzaalse groen. Op basis daarvan zijn in het kader van het groenuitgiftebeleid groenstructuurkaarten gemaakt die in 2006 zijn geactualiseerd.

De groenstructuurschets en – kaarten zijn inmiddels sterk gedateerd. Vandaar dat het college heeft besloten een nieuwe groenstructuurvisie met daarbij behorende groenstructuurkaarten op te stellen. Vorig jaar is gestart met de voorbereidingen hiervoor. Het bureau EcoConsult heeft opdracht gekregen voor het opstellen van de visie en de kaarten.

In samenwerking met o.a. het Milieu Overleg Oldenzaal, de Imkersbond en het IVN is er gewerkt aan een nieuwe visie op de groenstructuur in Oldenzaal. Deze visie is een uitwerking van het thema groen uit de Structuurvisie en beschrijft de waarden die de gemeente aan groen toekent (bv. gezondheid, economie, natuur, recreatie, klimaat). Ook legt de groenvisie belangrijke groene en blauwe structuren vast. Tenslotte biedt de groenvisie kaders om waardevol groen te beschermen en te versterken. De kaarten zijn nu in concept klaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen