112

‘Gedode kippen dienden als trainingsmateriaal voor vechthonden’

Foto: Politie

De politie roept de hulp in van het publiek om te achterhalen hoe een aantal kippen, die deze week in een vuilniszak gevonden werden, aan hun einde zijn gekomen.

Woensdagmiddag vonden medewerkers van de dierenambulance uit Oldenzaal de resten van ongeveer tien bruine vleeskippen aan de Noordergrensweg. “Deze zijn waarschijnlijk enkele dagen daarvoor overleden. Opvallend was dat deze kippen ogenschijnlijk wreed aan hun einde zijn gekomen. Nader forensisch en pathologisch onderzoek zal uitwijzen of hier een strafbaar feit gepleegd is”, schrijft een agent op Facebook.

In de weide direct naast de vindplaats liepen ook nog vijftien levende kippen van hetzelfde soort, die inmiddels elders zijn ondergebracht.

Vechthonden

De politie houdt er rekening mee dat de gedode dieren als trainingsmateriaal voor hondengevechten hebben gediend. Daarom wordt gevraagd wie tussen 13 en 18 augustus jongstleden heeft gezien dat de zak werd gedumpt. Ook getuigen van verdachte activiteiten op genoemde locatie kunnen zich melden via 0900-8844, of eventueel anoniem hun verhaal doen via 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen