112

Waarschuwing voor nep-controleur van hondenbelasting die langs de deuren gaat

Foto: D.M. van Hellesem

De gemeenten van Oldenzaal en Losser waarschuwen inwoners voor een persoon die langs deuren gaat en zich ten onrechte voordoet als controleur van de hondenbelasting.

Bij GBTwente, de organisatie die de gemeentelijke belastingen in de regio Twente regelt, zijn er afgelopen week meerdere meldingen van de man binnengekomen.

De ‘controleur’ blijkt een wat oudere man die vrijwel altijd druk met een tablet of mobiele telefoon is, aanbelt en aan bewoners vraagt of ze een hond hebben. Het antwoord lijkt genoteerd te worden, waarna hij weer vertrekt.

Onbekend

Het is onduidelijk of de nep-controleur ook daadwerkelijk heeft geprobeerd geld los te krijgen bij mensen Lossenaren of Oldenzalers, of elders in deze regio. Mensen die iets verdachts bemerken worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

GBTwente meldt dat de controleur geen bekende is van de organisatie en ze dit hebben gemeld bij de politie.  Volgens de belastingorganisatie kunnen controleurs zich altijd legitimeren als werknemer: “De controleurs die bij u langs komen hebben een legitimatiebewijs van GBTwente en zijn werkzaam voor Legitiem BV.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen