112

Twee maanden cel voor diefstal fooienpot van Suzuki Wiegerinck

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Foto: Mark Mensink

De rechtbank in Almelo heeft een 38-jarige Oldenzaler veroordeeld voor het inbreken bij autobedrijf Suzuki Wiegerinck.

Bij de inbraak op 23 februari van dit jaar, die deels met een bewakingscamera opgenomen werd, maakte de man een fooienpotje buit. Hij gooide deze kapot. Om binnen te komen had de dief een ruit vernield.

Een medewerker had de inbreker gehoord en waarschuwde de politie, die verdachte Bastiaan S. kon arresteren. Hoewel hij eerst ontkende en niet via de videobeelden herkend kon worden, gaf S. later zijn daad toch toe.

Volgens officier van justitie Karel de Valk was het in eerste instantie de bedoeling deze strafzaak bij de zogeheten snelrechter onder te brengen, omdat het om een redelijk eenvoudig misdrijf met voldoende ondersteunend bewijs gaat. Maar hij benadrukte tijdens zijn requisitoir ook dat S. “onverbeterlijk” is en afgelopen nog eens enkele keren tot voorwaardelijke straffen veroordeeld werd vanwege andere vergrijpen.

De door het Openbaar Ministerie geƫiste twee maanden onvoorwaardelijke celstraf werden in de gerechtelijke uitspraak geheel overgenomen.

S. noch een eventuele advocaat, die namens hem zou kunnen pleiten tijdens het proces, waren aanwezig. Evenwel heeft de verdediging nog veertien dagen de tijd om hoger beroep aan te tekenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen