112

Politie int boetes en neemt auto’s in beslag

Foto: Politie

Gisteren heeft de politie in Noordoost-Twente een controle gehouden bij mensen die nog openstaande boetes hadden. Er kregen tientallen mensen een huisbezoekje, waarbij vele euro’s zijn geïnd.

Het zijn vaak boetes waarbij meerdere brieven naar de betrokkene zijn gestuurd en die ook verhoogd zijn, omdat er tot op heden niets of te weinig betaald is.

Oldenzaal

In Oldenzaal werden 27 adressen bezocht. Daarbij zijn 2 bedragen van €397 en  €277 geïnd.

Losser

In Losser werden 11 adressen bezocht. Daarbij is €130 en €153 geïnd. Ook hebben wij een voertuig buiten gebruik gesteld. Dit was een voertuig waarbij iemand met boetes in andermans voertuig bleef rijden ondanks onze waarschuwingen. Deze persoon kon/wilde de boetes niet betalen en daarom is het voertuig afgesleept.

Tubbergen

In Tubbergen werden 7 adressen bezocht. Daarbij zijn 2 bedragen van €397 en een bedrag van €357 geïnd. Ook is hier een voertuig buiten gebruik gesteld.

Dinkelland

In Dinkelland werden 13 adressen bezocht. Daarbij zijn 2 bedragen van €315 geïnd, en eenmaal €105 en €70.

Vele mensen die niet konden betalen zijn doorverwezen naar het CJIB voor een regeling.

Dwangmiddelen

De politie heeft bij mensen met boetes de volgende dwangmiddelen:

  • Je moet 4 weken je rijbewijs inleveren bij het CJIB. Je mag dan vier weken niet rijden met een auto of motorfiets. Dit heet ‘inneming rijbewijs’.
  • Je moet een auto of motorfiets inleveren bij de politie. Dat kan ook een voertuig van iemand anders zijn wat je gebruikt.
  • Soms besluit het CJIB dat zij je auto of motorfiets verkopen of slopen. Dit heet ‘buitengebruikstelling’.
  • Je moet maximaal 7 dagen naar de gevangenis. De kantonrechter kan de officier van justitie hiervoor toestemming geven. Dit heet ‘gijzeling’.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen