Nieuwe imkers voor blije bijen in Twente

Foto: Bijenvereniging Oldenzaal/Losser

Tijdens de verkiezingsavond zijn elf trotse cursisten beëdigd als imker, die begin dit jaar startten met hun opleiding en onlangs een examen hebben afgelegd.

Bij de diploma-uitreiking in Dorpscafe Lutters kwartier mochten 11 cursisten hun diploma in ontvangst nemen en zich vanaf nu imker noemen. De diploma’s werden uitgereikt door de bijenteeltleraar Neco Gedik, onder toeziend oog van het bestuur van Bijenvereniging Oldenzaal/Losser.

Naast de benodigde theorie werd er tijdens de basiscursus bijenhouden ook veel aandacht besteed aan de praktijk. Er werd afgelopen jaar in de bijenstal van de vereniging druk geoefend in het leren omgaan met de bijen, hun voedselaanbod en de kennis van voedsel gevende flora. In de zomer kregen de cursisten allemaal een bijenvolk waardoor ze het geleerde in praktijk konden brengen.

De basiscursus bijenhouden/imker van Bijenvereniging Oldenzaal wordt jaarlijks gegeven en de imkers in spé worden een heel jaar meegenomen om alles te weten te komen over het bijenleven. Theorielessen worden afgewisseld met de praktijklessen op de clubbijenstal op de Bentheimerstraat. Begeleiding wordt gedaan door de cursusleider en buddy’s. Zelf ook imker worden? Alle informatie is te verkrijgen bij de secretaris Ives van Leth, [email protected]. Of kijk op: www.bijenoldenzaal.nl.

Diploma’s voor: Quinty Meulenkamp, Frits Lotgerink, Jose & Louis Arkink, Miranda Loos, Ewald Heurman, Nicole Wevers, John van de Horst, Kirsten Roerink, Ivonne de With en Wim Ruiter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen