Tien nieuwe imkers nemen hun diploma in ontvangst

Foto: Bijenvereniging Oldenzaal

Tien trotse imkers zijn begin dit jaar gestart met hun opleiding tot imker en hebben onlangs het examen afgesloten.

Bij de diploma-uitreiking mochten de cursisten hun diploma in ontvangst nemen en zich vanaf nu imker noemen. De diploma’s werden uitgereikt door de nieuwe voorzitter van de bijenvereniging Remco Scholtens onder het toeziend en tevreden oog van cursusleider Neco Gedik.

Naast de benodigde theoriestof is er veel aandacht besteed aan de praktijk. Er werd druk geoefend in het leren omgaan met de bijen, hun voedselaanbod en de kennis van voedsel gevende flora. In de zomer kregen de cursisten al een bijenvolk waardoor ze het geleerde in praktijk konden brengen.

Volgens de Bijenvereniging Oldenzaal is er een toenemende belangstelling, met name onder de jongere generatie, om imker te worden. Als hobby kunnen dan enkele bijenvolken in de tuin of verenigingsbijenstal gehouden worden. Door de vereiste cursus te volgen komen de aanstaande imkers te weten wat er in zo’n kast met een bijenvolk allemaal gebeurt.

De cursus bijenteelt/imker wordt jaarlijks gegeven en de imkers-in-spé worden een heel jaar meegenomen om alles te weten te komen over het bijenleven. Theorielessen worden afgewisseld met de praktijklessen op de clubbijenstal bij Jan Oldekamp. Begeleiding wordt gedaan door de cursusleider en buddy’s. Alle informatie is te verkrijgen bij de secretaris Vincent Piscaer ([email protected]) of via www.bijenoldenzaal.nl.

Gediplomeerden: Laurens Wolf, Stijn Broekhuis, Irma Broekhuis, Jan Willem Verhaag, Roel Bruins, Hanneke Bruins, Jan-Dirk Bruinsma, Lydia Bruinsma, Ives van Leth en Ömer Gedik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen