Opnieuw streep door ijsbaan in centrum: “Voor het tweede jaar op rij geen schaatspret”

Foto: Stichting IJsbaan Oldenzaal

Ook in 2021 zal er geen ijsbaan zijn in de binnenstad van Oldenzaal.

Stichting IJsbaan Oldenzaal acht het organiseren van een ijsbaan niet meer mogelijk, nu er weer een lockdown wordt afgekondigd van minimaal drie weken. De voorbereidingen voor de zesde ijsbaan in de binnenstad waren al vrijwel afgerond, maar helaas worden de werkzaamheden niet beloond met een echte ijsbaan.

Door de nieuwe beperkingen (horeca om 19 uur dicht, beperkte groepsgrootte) is het niet mogelijk de Bedrijven Curling Competitie te organiseren, wat financieel de drijvende kracht is achter het realiseren van de ijsbaan. “Zonder curlingcompetitie is het in ons model niet mogelijk een ijsbaan neer te zetten”, aldus voorzitter Justin Rudolf.

Startblokken

Afgelopen jaar werd de beslissing om de ijsbaan niet door te laten gaan al in augustus genomen, maar nu was iedereen al klaar met de voorbereidingen. “De Curling Competitie was al helemaal ingepland, opbouwploegen stonden paraat en de inmiddels bijna 100 vrijwilligers stonden in de startblokken”, zegt Rudolf. “Dus dit komt een stuk harder aan dan de beslissing in 2020.”

Na de voorlaatste persconferentie van Rutte en De Jonge gingen de seinen op groen. “Daar hebben we helaas niet lang van mogen genieten.”

Kosten

Stichting IJsbaan Oldenzaal had in de voorbereiding bewust een laat beslismoment ingelast, zodat de consequenties in ieder geval financieel beperkt zouden blijven. Rudolf: “Met de tentenbouwer en ijsbaan verhuurder hebben we afspraken gemaakt om uiterlijk 2 weken voor de start de stekker er nog uit te kunnen trekken. Gelukkig hebben we dus weinig kosten gemaakt voor de ijsbaan 2021.”

“Natuurlijk is het ontzettend balen voor ons als organisatie en voor alle vrijwilligers, maar voor de kinderen is dit het meest jammer. Voor het tweede jaar op rij geen schaatspret op de ijsbaan”, stelt Rudolf. Dit jaar zouden voor het eerst ook de scholen uit Rossum en De Lutte meedoen met het schoolschaatsen. Zij zullen dus helaas moeten wachten tot de volgende keer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen