Oldenzaalse kledingbon voor kinderen van ouders met een laag inkomen

Foto: CC0

Voor het vijfde jaar op rij gaat de gemeente Oldenzaal kledingbonnen geven aan kinderen van ouders met een laag inkomen.

De actie wordt elk jaar zeer positief ontvangen en ouders zijn er erg mee geholpen. De bonnen (ter waarde van 100 euro) zijn bedoeld om winterkleding en schoenen te kopen. Gezinnen die in aanmerking komen krijgen hierover bericht. “Kledingbonnen zijn nog altijd een waardevolle aanvulling op ons armoedebeleid, naast de ondersteuning die we al bieden aan minima. Bovendien is door de coronaperiode de situatie van kinderen in armoede er niet rooskleuriger op geworden”, vertelt wethouder Rob Christenhusz. “Een extra reden om ook dit jaar weer kledingbonnen te verstrekken.”

Ouders die tot de doelgroep behoren zijn vaak niet in staat om voor hun kinderen nieuwe schoenen en (winter)kleding te kopen. Met het verstrekken van kledingbonnen worden ze daarbij een handje geholpen. Verleden keer werden er voor 500 kinderen kledingbonnen uitgereikt. Oldenzaal kent sinds vorig jaar een eigen fashionbon met voldoende keuze bij verschillende Oldenzaalse winkeliers. In de voorgaande jaren werd de landelijke Fashioncheque verstrekt. Dankzij de bon profiteert nu vooral de lokale ondernemer.

Stichting Leergeld en Impuls

De organisatie is in handen van de Stichting Leergeld en Impuls. Gezinnen die in aanmerking komen, krijgen hierover een brief. Tegen inlevering van de brief kunnen de cheques worden opgehaald. Impuls zorgt vervolgens voor het uitdelen hiervan, in november.

Als de kinderen nog niet bekend zijn bij de stichting, kunnen geïnteresseerde ouders zich daar alsnog melden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen