De Monnik slaat uitbreidingsslag met aankoop naastgelegen bedrijfsperceel

Foto: De Monnik

De Monnik Dranken gaat in 2022 uitbreiden naar een naastgelegen bedrijfsperceel, dat onlangs aangekocht werd.

Het nieuwe pand is gelegen op een zichtlocatie langs de A1, grenst direct aan het huidige pand van de koninklijke drankenhandel uit Oldenzaal en heeft een perceeloppervlakte van 10.595 m2. Hiervan is circa 8.500 m2 bebouwd: ongeveer 3.000 m2 kantoorruimte en 5.500 m2 magazijn. Tevens is het voorzien van vier dockshelters en een ruime parkeerplaats.

De verwachting is dat uitbreiding aan de Zwollestraat 15 medio 2022 operationeel gereed zal zijn. Tot die tijd zal de huidige huurder van deze locatie, Tel International dit blijven gebruiken. Volgens directeur en eigenaar Hans Olde Monnikhof is deze aankoop vanwege de groei in afgelopen jaren gekocht. De Monnik, een familiebedrijf, kwam hierdoor al langer magazijn- en kantoorruimte te kort.

“De uitbreiding geeft ons de mogelijkheid om onze kernactiviteiten (groothandel, importeur en merkenbouwer) verder uit te bouwen en onze service verder te optimaliseren. Tevens biedt de ruimte extra mogelijkheden om toekomstplannen op het gebied van assortiment, presentatie, beleving, cultuur en educatie verder vorm te geven”, licht mede-eigenaar en commercieel directeur Luuk Olde Monnikhof toe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen