GGD-vaccinatielocatie aan de Ganzenmarkt sluit binnenkort al

Foto: GGD Twente

Eind juli sluit de vaccinatielocatie in Oldenzaal en medio augustus in Markelo, omdat al veel Twentenaren gevaccineerd zijn tegen het coronavirus.

GGD Twente vaccineert momenteel ruim 40.000 mensen per week op zes locaties. Vanaf eind juli loopt het aantal prikken per dag sterk terug, omdat dan een groot gedeelte van de Twentenaren gevaccineerd is.

“We zijn erg trots dat het gelukt is om in de afgelopen maanden zoveel mensen in Twente te vaccineren”, zegt hoofd van de vaccineerafdeling Anne-Marie Kok. “De prettige samenwerking met gemeenten en lokale partners hebben we zeer gewaardeerd. Bovenal zijn we erg dankbaar voor de inzet van de mensen die het vaccineren mogelijk hebben gemaakt. Zonder hen was deze enorme vaccinatiecampagne niet gelukt!”

Minder capaciteit nodig

Doordat de komende tijd het aantal vaccinaties per week weer afneemt, heeft de regionale GGD minder capaciteit en locaties nodig. Ze bouwen daarom vanaf eind juli het aantal locaties af, zodat we efficiënt kunnen blijven vaccineren en personeel optimaal kunnen inzetten.

Sluiting twee locaties

Op maandag 26 juli 2021 sluit de locatie in Oldenzaal. Vanaf maandag 16 augustus is de locatie in Markelo gesloten. De vaccinatielocaties in Almelo, Enschede, Hengelo en Nijverdal blijven voorlopig geopend. Daarmee kunnen inwoners van Twente, die nog geen prik gehad hebben, op goed bereikbare locaties terecht voor hun vaccinatie.

De planning hoe lang deze vier locaties geopend blijven, is afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen