Huurders van WBO maken groen paradijsje van hun balkon

Balkons vergroenen, dat is dé uitdaging in het project Balkonieren voor huurders van WBO-flats aan de Johanna van Burenlaan en Berkstraat in Oldenzaal.

Het pilotproject is een initiatief van Groei & Bloei Oldenzaal, WBO-wonen, Natuur en Milieu Overijssel, De Höfte en de gemeente Oldenzaal. De kennis en ervaringen worden gedeeld met andere Overijsselse woningbouwcorporaties.

Gratis advies

Afgelopen maandagavond kregen belangstellenden gratis advies van enkele leden van de plaatselijke Groei & Bloei-afdeling. “Ook met weinig ruimte kun je van je balkon een fijne, groene plek maken”, aldus Corine Punte. “Zo wordt het balkon een plek waar je geniet van de bloemen, de vlinders of je eigen kruiden plukt.”

Tijdens de inloopbijeenkomst kregen bewoners te zien wat er allemaal mogelijk is alsmede waar men zoal op moet letten bij de aanschaf van planten en de inrichting van een balkon. Ze kregen persoonlijk advies en – om te beginnen – een gratis plantje mee naar huis.

Prijzen

Zo’n 15 bewoners maakten van die gelegenheid gebruik. Komende maanden hebben zij de gelegenheid met planten, bloemen en kruiden van hun balkon een groenterrasje of een minituintje te maken om daar vervolgens gedurende de zomer van te genieten. Voor de groenste balkons zijn prijzen beschikbaar. De jury bepaalt de prijswinnaars aan het eind van de zomer aan de hand van foto’s die voorder- en naderhand gemaakt zijn.

Op dinsdag 25 mei staat de stand van Groei en Bloei voor de flat aan de Berkstraat voor voorlichting, inspiratie en een gratis plant voor bewoners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen