Twents Buutfestival zet ‘corona-editie’ door

Twents Buutfestival
Twents Buutfestival
Foto: Mark Mensink

De achtste editie van het Twents Buutfestival zal is op 31 oktober in stadstheater De Bond en hoewel de zaal zelf al ruimschoots uitverkocht is, kunnen mensen via een livestream thuis meegenieten.

Er is wederom een breed programma met deelnemers uit het hele Nedersaksisch taalgebied; van Groningen en Twente tot Achterhoek en Liemers.

Zeven buutreedners zijn van de partij, waaronder de winnaar van vorig jaar: Daniël Schmitz alias Willem Pieterse (’s Heerenberg). Daarnaast komen Jan Riesewijk alias Zorgheld (Losser), Guido Tijman alias Gait Glielap (Denekamp), Paul Wiefferink alias ProatPaul (De Lutte), Marcel Diepenmaat alias Rinus Rust (Haaksbergen), Koop Drost alias Koop Stroop (Zuidwolde) en Vincent Nijhof alias Leen van der Veen (’s-Heerenberg) op het podium.

Chris en zijn Buutboys, Oons Hemman en de Harmoniebloazers staan weer in de coulissen om het Twents Buutfestival tot een waar festijn te maken.

QR-code

Corona of niet, het festival gaat door! De oplossing is gevonden in streaming. Camera’s maken het mogelijk dat iedereen via internet live kan meekijken op een tv, pc, laptop of zelfs een smartphone. Hiervoor dient men voor 8,50 euro een QR-code te kopen via de kassa van het theater.

Op 31 oktober kan met die code ingelogd worden en wordt de verbinding tot stand gebracht, zodat men in feite vanuit de ‘luie stoel’ het spektakel kan volgen. Ook is het mogelijk om, evenals het publiek in de zaal, te stemmen voor de publieksprijs.

Speciaal voor deze ‘corona-editie’ is er voor alle kijkers, thuis en in de zaal, gedurende de voorstelling een loterij waarbij prijzen te winnen zijn.

Dossier: Coronavirus
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen