Oldenzaalse najaarskermis gaat wel degelijk door

Foto: CC0

De traditionele kermis in het najaar kan ‘gewoon’ doorgaan, want de gemeente Oldenzaal heeft hiervoor een evenementenvergunning – op voorwaarde van een waterdicht coronaplan – afgegeven.

Op internet waren tegengestelde berichten rond over het Oldenzaalse evenement van eind september, mede ook doordat vele andere kermissen in het land al wel geannuleerd werden.

Eén looprichting

Volgens de organisatie van deze najaarskermis zullen er niettemin behoorlijk ingrijpende maatregelen worden getroffen om zowel veel publiek te trekken én om iedereen zo veilig mogelijk te houden met het oog op het gevreesde coronavirus. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met het ingediende plan. “We zijn de gemeente hiervoor zeer erkentelijk”, reageert directeur André Vonk van Buro de Kermisgids met tevredenheid.

Er is onder meer één looprichting, licht de organisator toe. “Dus de mensen moeten verplicht een ronde lopen”, geeft Vonk aan. “Puur zodat we konden voldoen aan de maatregel. In de Kerkstraat bijvoorbeeld, komen op de as van de weg wat dranghekken te staan. En dan gaan we met pijlen aangeven dat men aan de ene kant de Groote Markt op kan lopen en de andere kant er weer af, door de Kerkstraat heen.”

Alleen de achtbaan blijft weg en staat reeds elders in het land opgesteld, maar verder zijn volgens Volk alle gebruikelijke kermisattracties er wederom. En om alles in goede banen te leiden krijgen zowel de attractie met het ballen gooien en het kanalenspel een andere plek ten opzichte van vorige editie, namelijk achter de Sint-Plechelmusbasiliek.

Drukte

Mocht het té druk worden, gaan er tijdelijk hekken voor de ingangspoort. “Het is een doorloopterrein en we gaan natuurlijk wel heel goed monitoren, ook samen met de exploitanten, of men aan die anderhalve meter afstand voldoet. Als er teveel drukte is, gaan we de toegangen van de kermis afsluiten en verzoeken we de mensen even te wachten totdat het weer wat rustiger is op het terrein.”

De kermis is van vrijdag 25 tot en maandag 28 september 2020.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen