Oldenzaalse huisartsen richten gezamenlijke Coronapost op

Foto: CC0

De verwachte toename van het aantal coronabesmettingen maakt het ook voor de Oldenzaalse huisartsen noodzakelijk om de krachten te bundelen in het Corona Crisis Team Oldenzaal (CCTO).

Dit team treft voorbereidingen om in de oude huisartsenpost een centrale Coronapost in Oldenzaal te starten. Daar is het mogelijk om tijdens kantooruren mogelijk besmette patiënten op het spreekuur te beoordelen. Door de zorg rondom patiënten met een verdenking op corona te concentreren, kan efficiënter worden omgegaan met de schaarse beschermingsmaterialen.

Het CCTO heeft in afstemming met SHT en MST alsook met de gemeente Oldenzaal besloten de oude Huisartsenpost aan de Prins Bernhardstraat in Oldenzaal in gebruik te nemen als Corona Post Oldenzaal voor de patiënten uit Oldenzaal en De Lutte.

De locatie, waar ook voorzieningen aanwezig zijn om mensen geïsoleerd op te vangen, zal komende maandag 30 maart in gebruik worden genomen. Deze post is alleen overdag open en patiënten worden alleen op afspraak gezien, na eerst telefonisch contact te hebben gehad met de eigen huisarts.

Patiënten die naar de post worden verwezen mogen met maximaal één begeleider naar de post komen.

Coronazorg in Oldenzaal

Patiënten die klachten hebben die zouden kunnen passen bij Corona nemen tijdens kantooruren telefonisch contact op met hun eigen huisarts. Ga in elk geval niet zomaar naar uw eigen huisarts of naar de corona post. In verband met uw en onze veiligheid worden alleen patiënten toegelaten die eerst hebben gebeld en waarvoor de huisarts een afspraak nodig vindt.

Na telefonisch triage door de eigen huisarts zullen indien nodig de gegevens van de patiënt worden doorgegeven aan de Coronapost. De patiënt zal dan door de assistente op de Coronapost worden gebeld om een afspraak te maken.

Mensen die ’s avonds en in de weekenden acute zorg nodig hebben kunnen bellen met de spoedpost Hengelo via tel. 088-5551155; spreekuur eveneens uitsluitend op afspraak.

Dankbaar

De huisartsen van Oldenzaal en De Lutte zijn dankbaar voor de hulp geboden door de gemeente Oldenzaal, Medisch Spectrum Twente, Carmel College locatie Lyceumstraat en alle hartverwarmende initiatieven van particulieren die hulp en materiaal hebben aangeboden.

Wethouder gezondheidszorg Rob Christenhusz: “We begrijpen deze stap van de Oldenzaalse huisarts. Om de situatie werkbaar te houden voor de huisartsen en zorg te kunnen blijven verlenen aan ook alle andere patiënten, is het goed dat deze locatie beschikbaar is gemaakt. Wij wensen de huisartsen, maar vooral ook de patiënten veel gezondheid, succes en sterkte de komende weken. En voor alle inwoners nogmaals de oproep: zorg dat je je houdt aan de richtlijnen. Alleen samen kunnen we de verspreiding van het coronavirus tegengaan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen