Leerlingen krijgen ‘omgekeerde bekeuringen’ voor hun juist verlichte fietsen

In samenwerking met Twents Carmel College locatie Potskampstraat heeft de politie vandaag aandacht besteed aan het fietsen met goede verlichting.

Iedere dag werd er één leerling uit de bovenbouw die zijn of haar verlichting voor elkaar had ‘op de bon geslingerd’ en nog diezelfde dag in de klas met een bioscoopbon van 25 euro verrast. Een ‘omgekeerde boete’, aldus de agenten.

‘Bonnenregen’

Maandag overhandigde Marcel Snijders, directeur van de school, zo’n bon aan Nick Pleijhuis (3BG) uit Overdinkel. Dinsdag gaf scheidsrechter Björn Kuipers hetzelfde aan Duncan Hoveling (4GL2) uit Oldenzaal.

Woensdagochtend kwam Ivo Telman van de politie Oldenzaal om Emma ten Bos (3BH) uit Glanebrug de tegoedbon te overhandigen. Donderdag bezocht burgemeester Patrick Welman klas 3PKM. Hij slingerde Nick Hendriksen uit Hengelo ‘op de bon’.

En vrijdag was er een videobericht van Erik ten Hag, hoofdcoach van eredivisieclub Ajax. Namens hem ging de bioscoopbon naar Laurien Belderink (3KG) die in de stromende regen helemaal uit Ootmarsum was komen fietsen.

Naast deze actie voor de bovenbouw kregen alle 200 onderbouwleerlingen donderdag een setje reservelampjes met een ‘stichtelijk’ gedicht van de Sint.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen