Een nieuw huis? Zo pak je de inrichting aan

Foto:

Als je een nieuwbouwwoning gaat betrekken dan moet die helemaal vanaf de basis worden ingericht. Een huis dat al eerder werd bewoond heeft misschien muurbekleding of vloeren die je wel wilt overnemen. Misschien hangt er raambekleding die naar je zin is. Maar bij nieuwbouw is dat allemaal niet aan de orde. Dat betekent dat je flink aan de bak moet om alle vertrekken jouw eigen stijl te geven. Aan de slag gaan met de inrichting van een nieuwe woning mag dan een hele klus zijn, het is natuurlijk ook wel erg leuk om te doen. Want je kunt er wel helemaal je eigen stempel op drukken.

Kies voor duurzame meubels

Duurzaamheid is een begrip dat als het om huizen gaat veelvuldig de kop opsteekt. Een nieuwbouwhuis wordt zodanig gebouwd dat het is voorbereid op de toekomst. Meestal is er geen gasaansluiting en is de woning zo goed geïsoleerd dat deze met gemak kan worden verwarmd met een warmtepomp. Maar zelf kun je ook een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Kies voor meubels waar je langer mee doet dan een paar jaar. Kies daarom voor kwaliteit en kies meubels waar je niet al na een jaar op uitgekeken bent. Basic kleuren zijn wat dat betreft een goede optie. Die kun je dan altijd nog naar de trends van vandaag met accessoires zoals een kleedje over een tafel of hippe kussens op de bank.

Waar koop je jouw nieuwe meubels?

Voordat je naar de woonboulevard Oldenzaal gaat is het handig om je eerst een beetje voor te bereiden. Waar ben je precies naar op zoek? Wat is je budget? Als je dat weet dan kun je bepaalde winkels misschien overslaan omdat het aanbod daar niet aansluit bij wat je zoekt. Bij veel winkels kun je vooraf een afspraak maken met een adviseur. Het grote voordeel is dat deze persoon dan voor jou beschikbaar is, ook als het toevallig op dat moment heel druk is in de winkel. Er zijn ook showrooms die alleen op afspraak openen. Maak je niet vooraf een afspraak, dan kom je dus voor een gesloten deur.

Zijn design meubelen hun geld waard?

Design meubelen hebben een prijskaartje dat doorgaans een stuk hoger ligt dan de meubels die je bij winkels van bekende ketens kunt kopen. Zijn deze meubels hun geld wel waard? Kijk je bijvoorbeeld bij Köter Living dan zie je daar prachtige banken en fauteuils waarvan de prijs boven het gemiddelde ligt. Maar bedenk dat je wel iets unieks koopt. En de kwaliteit is een stuk beter dan van goedkopere meubels. Een bank inleveren bij de milieustraat is bijna nergens meer gratis. Bovendien moet je als je dat doet op zoek naar wat nieuws. Een bank die duurzaam is gemaakt van A-kwaliteit materialen gaat soms tot wel drie keer zo lang mee. Dan zijn de kosten per jaar dus een flink stuk lager.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen