Stadstuin, de groene ontmoetingsplek, open voor publiek

Het is nu misschien nog niet zo groen in de Stadstuin, maar de paden liggen, de tuinmuur staat en de verlichting is aangelegd.

De gemeente is klaar met de bouw- en civiele werkzaamheden in de Stadstuin en deze mijlpaal heeft wethouder Alida Renkema vandaag gevierd met de eigenaren van de Stadstuin en andere belanghebbenden.

Donderdag hebben de eigenaren samen een notarisboom geplant in de stadstuin, een gift van de provincie Overijssel, en een plaquette onthuld in de stadstuinmuur. Op de plaquette staan de namen van de partijen die de inrichting van de stadstuin mede mogelijk hebben gemaakt. In het voorjaar wordt de rest van het groen in de tuin gezet.

Groene ontmoetingsplek in binnenstad

In 2016 is gestart met de voorbereidingen voor de inrichting van de binnenstedelijke tuinen: van het Palthehuis, van Soer en rondom de Bombazijn. Doel was om deze hun historische waarde terug te geven en ze zichtbaar en toegankelijk te maken voor iedereen.

Door de drie tuinen met elkaar te verbinden ontstaat er hartje binnenstad een groene ontmoetingsplek. De inrichting van de Stadstuin wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen