Sem (11) heeft als eerste het kinderlintje gekregen

De 11-jarige Sem uit Oldenzaal heeft vanmiddag als eerste Oldenzaler ooit het ‘kinderlintje’ uitgereikt gekregen.

Op het stadhuis kreeg Sem, onder toeziend oog van familie en vrienden, het lintje uitgereikt door wethouder Rob Christenhusz. “Sem, zo’n jonge jongen die zich belangeloos en vol enthousiasme inzet voor een goed doel, is een bron van inspiratie voor vele jonge Oldenzalers.”

MS

De uitreiking valt samen met de Internationale dag voor de rechten van het kind en de collecteweek voor multiple sclerose. Sem heeft zich het afgelopen jaar allerbest ingezet voor MoveS, een stichting die strijdt voor een MS-vrij wereld.

In juni heeft hij samen met zijn moeder Pascalle Groot Rouwen (42) de Mont Ventoux bedwongen, iets waarbij vader Reinoud (40) niet aanwezig was. Zij heeft 10 jaar geleden de diagnose MS gekregen. “Mijn zenuwen zijn nu zó beschadigd, zeker in vergelijking met 5 jaar geleden.” Over haar zoon: “Het is een lieverd.”

Sem heeft meegelopen om geld op te halen voor meer onderzoek naar de ziekte. De tiener verkocht hiervoor MoveS-armbandjes op zijn school de Windroos, iets waarmee hij 344,66 euro ophaalde. De inzameling was onderdeel van de actie Klimmen tegen MS 2019. “Zodat mijn moeder weer beter kan lopen. En anderen natuurlijk.”

Kinderlintje

Het kinderlintje is een officiële beloning voor een kind (in de leeftijd van 4 tot 18 jaar) dat iets heel bijzonders heeft gedaan. Het is de eerste keer dat het kinderlintje wordt uitgereikt, vooruitlopend op een aanvulling op de verordening gemeentelijke onderscheidingen. Deze uitreiking is tevens de start van een jaarlijks terugkerend initiatief.

Het komende jaar kunnen kinderen worden voorgesteld voor het kinderlintje van 2020, een vakkundige jury bepaalt aan de hand van vaste criteria wie er in aanmerking komt voor een kinderlintje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen