‘Verkeersveiligheid tussen de Graven Es en De Essen moet omhoog’

Erve Medenboer
Erve Medenboer
Foto: Google Maps

Het gemeentebestuur wil met een aantal maatregelen de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid van het gebied tussen de Graven Es en De Essen verbeteren.

Het college wil graag de verschillende werkzaamheden gelijktijdig uitvoeren en vraagt de raad om hiervoor middelen beschikbaar te stellen.

Welzijns-ommetje

Allereerst wordt er een mooie wandelroute aangelegd in samenwerking met het IVN Oldenzaal en Waterschap Vechtstromen. Dit zogenaamde welzijns-ommetje begint bij natuur- en milieu-educatief centrum De Höfte in het stadspark en gaat via de bergingsvijver aan de Harplaan naar de Wieldraaierlaan/Boerrichterweg en gaat via de Wolbertdijk en Erve Medenboer weer terug naar De Höfte.

Gecombineerde fiets-voetpaden

Daarnaast wordt op de Wieldraaierlaan een gecombineerd fiets-voetpad aangelegd.

Tussen de Oude Oldenzaalsestraat en de Wieldraaierlaan moet een houtwal met een wandelpad worden aangelegd. Door de aanleg van een gecombineerd fietsvoetpad worden basisschool De Bongerd en de dependance van De Bongerd, maar ook de bushalte aan de provinciale weg N343 beter bereikbaar.

Planning

Voor de realisatie van het welzijns-ommetje is geen kredietaanvraag bij de raad nodig omdat hiervoor middelen beschikbaar zijn vanuit het budget burgerinitiatieven. De aanleg start daarom nog dit jaar.

Voor de overige werkzaamheden vraagt het college in de decembernota de raad om reeds gereserveerde middelen beschikbaar te stellen. De uitvoering van deze fiets- en wandelpaden staat vooralsnog gepland in het voorjaar van 2020.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen