Extra kredietverlening voor verbouw- en inrichtingskosten bibliotheek

Foto: Google Maps / Stanislau Kazakevich

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om een extra krediet voor de verbouw- en inrichtingskosten tijdens de verhuizing van de bibliotheek naar het winkelcentrum In den Vijfhoek.

Het krediet moet gedekt worden uit de reserve Masterplan Binnenstad, aldus het raadsvoorstel.

Ontoereikend

In de zomer van 2018 is door de directie van de bibliotheek aan wethouder Alida Renkema aangegeven dat het budget voor de voorgenomen verhuizing naar de nieuwe ruimte in winkelcentrum In den Vijfhoek ontoereikend is, waarop is verzocht om een aanvullende bijdrage.

Wethouder Renkema liet daarop onderzoeken waar de verbouw- en inrichtingskosten geoptimaliseerd konden worden én trad met de verhuurder Unibail Rodamco Westfield (URW) in contact over een additionele bijdrage. Beide heeft geresulteerd in enerzijds een verlaging van de totale investeringssom voor verbouw en inrichting en anderzijds een extra bijdrage van URW.

Extra krediet

Er resteert echter nog een tekort van op de kostenbegroting van in totaal 217.000 euro. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld dit additioneel krediet beschikbaar te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen