Lex Schukking op zesde plaats VVD-kandidatenlijst Provinciale Staten

Foto: VVD

Voormalig fractievoorzitter van de Oldenzaalse VVD Lex Schukking is benoemd tot kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019.

De benoeming vond plaats tijdens de ledenvergadering van de VVD-regio Oost Overijssel op donderdag 15 november in Markelo. Schukking neemt op de kandidatenlijst de zesde plaats in en daarmee is de kans op een zetel zeer reëel.

Schukking verheugt zich op het lidmaatschap van Provinciale Staten. Hij wil zijn politieke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Overijssel en dan met name op het gebied van infrastructuur, duurzaamheid en de samenwerking met de Euregio.

In maart van dit jaar is Schukking gestopt als raadslid, omdat hij de overtuiging heeft dat politieke functies een houdbaarheidsdatum hebben. “En die datum was bereikt”, aldus hemzelf. “Dat zegt ook iets over mijn realistische inslag. Ik wil me zo praktisch mogelijk manifesteren in de Provinciale Staten, ik ben wars van vaagheden en theoretische discussies.”

Schukking heeft de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd in Overijssel en ook aan de Duitse kant. “Ik wil mij inzetten voor een brede samenwerking in Noord Oost Twente, Overijssel en de Euregio. Met name van de Euregio maken we als Overijssel veel te weinig gebruik. Er liggen heel veel mogelijkheden aan de andere kant van de
grens, die op dit moment niet benut worden”.

De Statenkandidaat zal zich daarnaast gaan inzetten voor de nog altijd broze infrastructuur van Overijssel en Twente en voor reële vormen van duurzaamheid en nieuwe energie.

'

Reacties

article
6644
Voormalig fractievoorzitter van de Oldenzaalse VVD Lex Schukking is benoemd tot kandidaat voor de Provinciale
https://oldenzaal.nieuws.nl/politiek/20181119/lex-schukking-op-plaats-6-vvd-kandidatenlijst-provinciale-staten/
2018-11-19T14:05:48+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/252/2018/11/19134005/Lex-Schukking-e1542632196543.jpg
Politiek