Gerrit Eissink krijgt eigen boom in prominentenpark Oldenzaal

Foto: Hedges Direct

Op dinsdag 20 november 2018 plant Gerrit Eissink zijn boom in het prominentenpark.

Deze boom is hem door het college van burgemeester en wethouders aangeboden vanwege zijn enorme inzet voor onder andere de Oldenzaalse budovereniging Hantei.

De boom werd Eissink tijdens de jubileumreceptie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Budovereniging Hantei aangeboden, die op 3 maart jongstleden plaatsvond. Het college wil hiermee haar grote waardering uitdrukken voor zijn, op dit moment al meer dan 50-jarige, inzet voor de Oldenzaalse budovereniging Hantei, maar ook voor zijn verdiensten ten behoeve van de ontwikkeling van de taekwondosport in het algemeen.

Inzet en verdiensten

Eissink is medeoprichter, bestuurslid van het eerste uur en sinds 2017 voorzitter van de Oldenzaalse budovereniging Hantei. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol vervuld en heeft hij zich verdienstelijk gemaakt bij de behartiging van de Nederlandse sportbelangen en het promoten van de Nederlandse judo- en taekwondosport. Hiervoor heeft hij verschillende taken en verantwoordelijkheden op zich genomen.

Naast het bestuurslidmaatschap van de lokale vereniging was hij regiovoorzitter, landelijk voorzitter, generaal-secretaris van de European Taekwondo Union en boardmember van de World Taekwondo Federation. In de laatstgenoemde hoedanigheid was hij ook nog eens een actief lid van het NOC*NSF-netwerk van internationale bestuurders.

Planten boom

Gekozen is voor een zuilbeuk. Deze boom wordt nu (pas) geplant, omdat oktober en november de beste maanden zijn om een nieuwe boom te planten. Het plantseizoen voor bomen start namelijk op het moment dat zij hun bladeren laten vallen in het najaar en eindigt wanneer de nieuwe knoppen zwellen in het hele vroege voorjaar. Het college heeft dan ook besloten ook eventuele toekomstige te planten bomen in het prominentenpark altijd in het najaar te planten. Dit om de overlevingskans van de boom zo groot mogelijk te maken.

'

Reacties

article
6621
Op dinsdag 20 november 2018 plant Gerrit Eissink zijn boom in het prominentenpark. Deze boom
https://oldenzaal.nieuws.nl/politiek/20181116/gerrit-eissink-krijgt-eigen-boom-prominentenpark-oldenzaal/
2018-11-16T13:57:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/252/2018/11/16135659/Beuk.jpg
Politiek